България може и да не участва в Евровизия тази година, но

...
България може и да не участва в Евровизия тази година, но
Коментари Харесай

Българка ще представи Чехия на Евровизия 2023

България може и да не взе участие в  " Евровизия " тази година, само че от сцената на музикалния конкурс въпреки всичко ще се чуе българска тирада. Чешката група Vesna, в която взе участие българката Танита Янкова, ще извърши песента " My Sister’s Crown ", на конкурса  " Евровизия "  в Ливърпул през май 2023. 

Артистите в групата пеят на четири езика - български, украински, чешки и британски, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Концепцията на песента е обвързвана със славянските обичаи. Всички ние идваме от разнообразни страни - три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите девойки са от Русия и Словакия. Това основава извънредно мощна връзка сред нас, тъй като сме обединени от славянския език ", описват девойките от групата. 



Групата Vesna е спечелила националната селекция на Чехия с голяма преднина, побеждавайки актьор с премия “Оскар ”. Групата е образувана преди шест години и има два издадени албума. В своето творчество те съчетават детайли на модерния поп и обичайния фолклор. 

Чешката група ще вземе присъединяване в първия полуфинал на " Евровизия " (2023), на 9 май. " Евровизия "  тази година е на 9, 11 и 13 май в Ливърпул, Англия и се чака да има над 160 милиона фенове.
 10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем  10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем  10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем  10 цитата за България и българите, които ни карат да се просълзим и гордеем
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР